Thursday, November 03, 2016

Lansare de carte



Centrul de Experiente Pedagogice si Culturale semnaleaza aparitia unui album deosebit. Se numeste "Casele memoriale din judetul Bacau" si este semnat de prof. dr. Gabriela Girmacea. Lansarea acestui album a avut loc ieri, 2 noiembrie 2016, la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" din Onesti in prezenta unui public format din bibliotecarii scolari de pe Valea Trotusului si a unor elevi de la Colegiul National "Grigore Moisil" din Onesti.



In cuvantul sau, doamna profesoara a mentionat ca aparitia acestei carti a fost posibila gratie finantarii obtinute de la Consiliul Judetean Bacau. Albumul este rezultatul unei pasiuni, calatoria, prin care doamna si-a propus sa descopere locurile in care s-au format personalitati stiintifice si culturale din judetul Bacau si a inclus in carte informatii obtinute de la bibliotecari, muzeografi, sau din literatura memorialistica. Astfel, locurile capata viata si experienta dobandeste o valoare afectiva. Cartea a fost donata bibliotecilor scolare din judetul Bacau cu intentia de a le oferi cadrelor didactice si elevilor alternative de petrecere a timpului liber sau de organizare a unor excursii tematice in saptamana "Scoala Altfel".

 


In calatoriile facute de doamna profesoara, aceasta a intalnit oameni frumosi care i-au impartasit din experientele lor. In carte sunt prezentate urmatoarele case memoriale: "George Bacovia" si "Nicu Enea" din Bacau, aflate in administrarea Muzeului Judetean de Istorie "Iulian Antonescu", "Ion Borcea" din comuna Racova, aflata in administrarea Muzeului de Stiinte ale Naturii "Ion Borcea" din Bacau, "Rosetti-Tescanu-George Enescu" din Tescani, aflata in administrarea Muzeului National "George Enescu" din Bucuresti, "Grigore Tabacaru" din Hemeiusi, "Ion Ionescu de la Brad" din Brad si muzeul memorial "Paul Taralunga" din comuna Prajesti.



La finalul evenimentului, autoarea a oferit autografe.

1 comments:

Carmen Istrate Murariu said...

Bună ziua! Sunt Carmen Murariu, muzeograf la Casa Memorială ”Nicu Enea”, sunt persoana care va împrumutat cartea ”Nicu Enea” - Viața alcătuită din scrisori, articole și poze, autor Viorel Savin. A trecut foarte mult timp de când v-ați documentat pentru albumul ”Casele Memoriale din județul Bacău”, lansat și el cam tot de atâta vreme. Am vorbit cu doamna Girmacea Silvia rugând-o să vă spună să-mo înapoiați cartea. Vă rog insistent să-mi înapoiați cartea sus menționată oferită de autor cu dedicație, în cel mai scurt timp.
Vă las și nr. meu de telefon 0745524888, deși nu este nevoie pentru că puteți lăsa cartea exact în locul unde va fost înmânată.
Mulțumesc.
Să auzim de bine!