Saturday, April 11, 2009

Eu si natura

Concursul de fotografie
Eu şi natura
Ediţia 2009

REGULAMENT DE DESFǍŞURARE

Centrul de Experienţe Pedagogice şi Culturale împreună cu revista Terra Magazin, lansează Concursul de fotografie Eu şi natura, ediţia 2009. Acesta se adresează elevilor de liceu din România şi străinătate.
Concursul, jurizarea şi expunerea se vor desfăşura în Oneşti, în cadrul Şcolii de vară de fotografie, ediţia a IV-a.

Tema: Timpul liber în natură.

Calendarul evenimentului:
Perioada de înscriere: 1 mai – 31 iulie 2009

Lucrările în format digital pot fi trimise fie prin poştă, pe suport CD, la adresa : Oneşti, Bd. Republicii 58/194, cod 601025, jud. Bacău, cu menţiunea “Pentru concursul de fotografie, ediţia 2000”, fie la adresa de e-mail: ccpc_onesti@yahoo.fr folosind formularul de înscriere, pe care îl puteţi descărca de pe site-urile http://www.terramagazin.ro/fotografia-zilei şi http://centrulepc.blogspot.com/. Alături de fotografii, în plic sau în e-mail, va fi ataşat în mod obligatoriu formularul de înscriere.
Regulamentul complet al concursului poate fi găsit pe site-urile menţionate mai sus.

Jurizare

Cele mai bune lucrări vor fi selecţionate de către un juriu de specialitate şi vor fi expuse în cadrul Şcolii de vară de fotografie. Dintre acestea vor fi desemnate ulterior fotografiile câştigătoare. Pe lângă lucrările premiate, publicul participant la expoziţie va alege, pe bază de vot, o lucrare care va primi premiul de popularitate.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în două etape:

– 1-15 august 2009: prejurizarea;
– 15-31 august 2009: lucrările selecţionate vor fi expuse la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” din Oneşti
– 31 august 2008: jurizarea finală şi centralizarea voturilor publicului.

Câştigătorii vor fi anunţaţi prin intermediul site-urilor http://www.terramagazin.ro/ şi http://centrulepc.blogspot.com/

Condiţii de participare

Înscrierea candidaţilor la concurs se realizează prin completarea unui formular postat pe site-urile http://www.terramagazin.ro/fotografia-zilei şi http://centrulepc.blogspot.com/ şi prin trimiterea fotografiilor pe suport digital (CD) la adresa: Bulevardul Republicii, nr 58/ 194, Oneşti, Bacău, cod 601025. De asemenea, înscrierile se mai pot face şi la adresa de e-mail: cepc_onesti@yahoo.fr
Fotografiile care ajung cu formularul de înscriere incorect completat sau necompletat în întregime nu vor fi înscrise în concurs.

Concurenţii pot trimite pentru concurs maximum 5 (cinci) fotografii de persoană pentru fiecare categorie. Fotografiile pot fi alb-negru, sepia sau color, în format digital (.jpg cu dimensiunea de minimum 2000 de pixeli latura mare) şi pe hârtie format A4. Nu se acceptă ca o fotografie să fie înscrisă la două secţiuni din concurs.

Fotografiile trebuie să fie originale, realizate de concurenţi, să nu mai fi apărut vreodată în mass-media şi să nu mai fi concurat într-o competiţie similară (imaginile postate pe site-uri de critică şi pagini web personale sunt acceptate). Concurenţii trebuie să poată face dovada, dacă li se cere, că fotografiile înscrise în concurs le aparţin. Orice fotografie sau imagine însuşită într-un mod ilegal va fi respinsă din concurs. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru astfel de fotografii.

Se acceptă fotografii retuşate (corecţii de culoare, luminozitate, contrast), dar nu vor fi admise fotomontajele.

Nu vor fi acceptate în concurs fotografii care nu respectă tema concursului sau fotografii care conţin caractere sau elemente pornografice, elemente defăimatoare, antisociale, rasiste sau care trimit la discriminări de orice fel.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a exclude din concurs fotografiile care nu respectă tema centrală a salonului.

Organizatorii nu răspund pentru pierderea sau deteriorarea fotografiilor survenite în timpul transportului sau al transmiterii lor.

Fotografiile înscrise pentru concurs vor putea fi utilizate şi reproduse de organizatori, reproducerile devenind proprietatea acestora, cu menţionarea numelui autorului.

Organizatorii garantează menţionarea numelui fotografilor alături de lucrări pe tot parcursul expoziţiei.

Fotografiile trimise la concurs, indiferent dacă au fost respinse, admise şi/sau premiate, nu se înapoiază expeditorilor/autorilor. Ele rămân în proprietatea organizatorului.

Dreptul exclusiv de a utiliza fotografiile primite aparţine organizatorului pe o perioadă de 2 ani.

Nerespectarea uneia dintre condiţiile de mai sus atrage după sine descalificarea concurentului sau a lucrării respective.

Trimiterea lucrărilor presupune acceptarea integrală de catre participanţi a regulamentului concursului.

Criteriile de evaluare ale fotografiilor vor fi:

  • încadrarea în tema concursului;
  • claritatea transpunerii mesajului, atât vizual, cât şi în titlul fotografiilor trimise;
  • creativitatea şi originalitatea;
  • calitatea tehnică de fotografiere.

Premii:
Premiile pentru Concursul de Fotografie “Eu şi natura”, ediţia 2009, sunt structurate astfel:

  • Marele Premiu – aparat foto şi trepied, “Umbra cornului de rinocer. Despre animale, cu dragoste”, autor: Alexandru Marinescu, rucsac, şapcă şi tricou “Terra Magazin”, abonament pe un an la revista “Terra Magazin”

Pentru fiecare secţiune de concurs, se acordă:

  • Premiul I – abonament pe un an la revista “Terra Magazin”, rucsac, şapcă şi tricou “Terra Magazin”, Albumul de fotografie “Moldova – Spaţiu European” –imagini din Basarabia, culegerea de texte basarabene cu tematică ecologică şi culturală “Cartea Naturii”
    Premiul al II-lea – abonament pe saşe luni la revista Terra Magazin, rucsac, şapcă şi tricou “Terra Magazin”, “Cartea Naturii”
  • Premiul III – abonament pe trei luni la revista “Terra Magazin”, rucsac, şapcă şi tricou “Terra Magazin”, “Cartea Naturii”
  • Premiul publicului – rucsac, şapcă şi tricou “Terra Magazin”,

Vor fi acordate şi alte premii surpriză

Premiile se pot ridica în maximum o lună de la data anunţării câştigătorilor.
Premiile nu sunt transmisibile şi nici nu se poate primi contravaloarea lor în bani.

0 comments: