Saturday, August 30, 2008

Concursul literar "Generatia MM"

Centrul de Experienţe Pedagogice şi Culturale din Oneşti organizează Ediţia I a Concursului literar Generaţia MM. Concursul îşi propune să pună în prim-plan preocupările literare ale generaţiei actuale, să accentueze ideea de cultură şi să o promoveze în rândul tinerilor.

La Concursul Generaţia MM pot participa doar elevi care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ preuniversitar acreditată, în clasele IX – XII !

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni:

1. Poezie

2. Proză


1. Secţiunea Poezie

În cadrul secţiunii de poezie participanţii se pot înscrie cu o singură poezie care va fi construită pornind de la / incluzând următoarele versuri:

Text 1 # Dan Sociu, cîntece eXcesive

“14:30, fiica mea doarme.

Fetiţele care i-au fabricat pijamalele
sforăie uşor
la celălalt capăt al lumii”

sau

Text 2 # Lavinia Bălulescu, Lavinucea

“Ne trântisem în iarba de la debarcader.

Dacă nu-i dai drumul broaştei o să faci râie.”

sau

Text 3 # Elena Vlădăreanu, europa. zece cîntece funerare

“mama nu va mai pleca niciodată

din românia

tata nu va mai pleca niciodată

din românia

dacă mori nu vei mai pleca niciodată

din românia”

Poezia va fi redactată în Word (Times New Roman, caractere de 12, Bold) cu diacritice (condiţie eliminatorie) şi nu va depăşi două pagini A4.

2. Secţiunea Proză

În cazul secţiunii de proză participanţii se pot înscrie cu o singură proză, care va fi construită pornind de la / incluzând următorul fragment:

Text 1 # Nora Iuga, Fetiţa cu o mie de riduri

“nu vine nimeni să ne spună – ne jucăm de-a baba oarba – şi cînd dăm într-un oraş străin de un zid în care e înfiptă o ghiulea şi ştim sigur c-am mai văzut-o”

sau

Text 2 # Nora Iuga, Fetiţa cu o mie de riduri

“mă uit în oglindă. văd o fetiţă, mă duc la şcoală şi am o mie de riduri”

sau

Text 3 # Mircea Cărtărescu, REM

“Din loc în loc, câte o uşă numerotată era deschisă şi vedeam înăuntru o chiuvetă şi un closet de faianţă sau o boxă cu mături murdare, teuri cu cârpe împuţite şi cutii de sodă.”

Proza va fi redactată în Word (Times New Roman, caractere de 12, Bold) cu diacritice (condiţie eliminatorie) şi nu va depăşi două pagini A4.

REGULAMENT

Participanţii pot trimite lucrări una din secţiuni sau la ambele secţiuni. Lucrările vor fi imprimate în trei exemplare şi vor fi trimise într-un plic A4 prin poştă la adresa Centrului de Experienţe Pedagogice şi Culturale, Oneşti, bd. Republicii 58/194, cod 601140, cu menţiunea pe plic “Pentru concursul Generaţia MM” până la data de 31 octombrie 2008 (data poştei). În plicul cu lucrările se va introduce şi un plic mai mic care va conţine: numele, prenumele, vârsta, oraşul, liceul, clasa, CNP-ul, adresa personală, numărul de telefon şi adresa de e-mail.

Textele primite în concurs nu se înapoiază participanţilor. Lucrările vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, într-o revistă care va fi editată de către organizatori. Participanţii îşi păstrează drepturile de autor asupra textelor şi consimt la publicarea lor de către organizatori in revista concursului fără pretenţii materiale. Cei care vor trimite de mai multe ori sau sub nume diferite vor fi descalificaţi. Sunt excluse pseudonimele literare. Orice licean care va înscrie un text care nu îi aparţine (sau care conţine părţi copiate) va fi descalificat. Nerespecarea regulamentului duce la excluderea lucrarii.

JURIU, PREMIERE & PREMII

În urma jurizării vor fi nominalizate cele mai bune lucrări de poezie şi de proză. Nominalizaţii vor fi anunţaţi telephonic sau pe e-mail şi vor fi invitaţi să participe la finala concursului care se va desfăşura la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” din Oneşti, pe 14 noiembrie, la ora 16.
Dintre cei nominalizaţi juriul va selecta cinci câştigători pentru secţiunea poezie şi cinci căştigători pentru secţiunea proză. Se vor acorda următoarele premii:

Marele Premiu Generaţia MM - poezie

Premiul special al juriului – poezie

Premiul I – poezie

Premiul II – poezie

Premiul III – poezie

Marele Premiu Generaţia MM – proză

Premiul special al juriului - proză

Premiul I – proză

Premiul II – proză

Premiul III – proză

Cei care nu vor fi prezenţi la premiere vor primi premiul prin curierat rapid sau prin poştă prin sistem ramburs.

ALTE INFORMAŢII

Pentru relaţii suplimentare despre Concursul literar Generaţia MM sunaţi la numărul de telefon 077074503 sau daţi un e-mail la adresa cepc_onesti@yahoo.fr


0 comments: